Трио на Honda гледа в бъдещето на автосалона в Женева

 

  • Изцяло новият Honda Civic Type R прави световен дебют като сериен модел
  • Clarity Fuel Cell е най-напредничавият в света автомобил на горивни клетки с пробег от 620 км
  • Дебют в Европа прави концептуалният автомобил Honda NeuV

Със следващото поколение на легендата на Type R, а също и с концептуален автомобил, който може да чете емоциите, Honda ще се представи на тазгодишното автомобилно изложение в Женева. С това Honda демонстрира само част от своите напреднали технологии за задвижване и за превозните средства.

Civic Type R

Гвоздеят на Honda на шоуто ще бъде световната премиера на изцяло новия Civic Type R, който е разработен, за да осигури възможно най-горещият автомобил в сегмента на спортните хечбеци. Най-новият Type R се развива успоредно с новия стандартен Civic хечбек, като така динамиката и усъвършенстваненето на двете превозни средства имат взаимни ползи. Type R идва с новия 2.0-литров VTEC TURBO бензинов двигател на Honda.
Производството на новия Civic Type R ще започне през лятото на 2017 г. в завода на Honda (HUM) в Суиндън, Великобритания. Колата ще се изнася в Европа и на други пазари по света, включително Япония и САЩ. Пристигането в Северна Америка Honda ще отбележи с първия Type R, който е продаден официално там. Honda официално ще представи серийната версия на изцяло новия Civic Type R в 11:30 ч. (CET) на своя Женева престои, разположен в зала 4.
 

Clarity Fuel Cell

Honda Clarity Fuel Cell също ще бъде показан, след пристигането на първите автомобили в Европа в края на миналата година. Изцяло новият Clarity е най-напредналият в света автомобил с горивни клетки, който осигурява водещ за класа максимален пробег от 620 км.

Пристигането на ноият Clarity в Европа част от общоевропейската инициатива HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) на Honda за насърчаване на внедряването, използването и шофирането на  превозни средства с горивни клетки и създаването на инфраструктура за зареждане с водород в региона.

 

Honda NeuV

Европейски дебют на автомобилното шоу в Женева ще направи Honda NeuV – изцяло електрически автоматизиран концептуален автомобил с уникално предложение „емоционален двигател“, оборудван с изкуствен интелект (AI) и автоматизиран личен асистент, за създаване на нови възможности за взаимодействие между хората и клиентите. Концептуалният автомобил изследва модела за предприемчиви клиенти, като функционира като автоматизиран обмен на информация в превозното средство, когато собственикът не използва колата.