Групата на 2017-а година –  СкандаУ, се отправи на второто си за тази година участие зад волана на CR-V 1.6 iDTEC в най-високото ниво на оборудване – Premium и с 9-степенна автоматична трансмисия. Само два дни след пускането на двете си нови песни Без да пие и Кокаина рапърите яхнаха 160-те коня на SUV № 1 на планетата, за да отпътуват към варненския Club Planet, а за своя изява в Банско ще тестват и възможностите на HR-V.

Първи в шоурума ни на бул. „Ботевградско шосе“ 326 с неизменната си бойна походка пристигна Тото (Йонислав Йотов). Той е отдавнашен приятел на Honda и дори преди два месеца тества и новия Civic Hatchback. Впечатлен от колата, той реши да пробва и флагмана на Honda. „Пътуваме често, като тираджия съм – навъртам близо 30 000 километра месечно. Необходим ни е голям автомобил, защото винаги сме аз, Лъчо, „диджей“, озвучител и шофьор, плюс техника. Плюс това искаме да стигнем, накъдето сме тръгнали, за да си свършим работата и да зарадваме феновете, така че ни е необходимо колата да е и достатъчно надеждна“, оживява се Тото.  А след това е така добър да отговори на всичките ни въпроси.

Накъде ще ви отведе CR-V?

  • Отиваме в най-скъпия клуб в България, във варненския Planet, имаме парти участие, второто ни за тази година. Ключов обект е за нас. Доста е луксозен, там по колата те посрещат. Паркинга не ти отварят, ако автомобилът ти не изглежда достатъчно нов. Имало е случаи, в които съм отивал със старата си кола, и не са ми вдигали бариерата, за да вляза и да си оставя техниката.

Какъв шофьор си?

  • Месечно правя по 30 000 км и повече, буквално съм като тираджия и нямам друг избор освен да съм предпазлив, иначе няма да мога да си продължа работата. В случая ми трябва здрав и надежден автомобил, в който да има достатъчно място за хората и техниката, да стои добре на пътя и да е достатъчно представителен. Никога не бързам, ако трябва да бъда честен.

Доста сте известни, но не давате много интервюта, как го постигате?

  • Нямаме PR, всичко си правим сами, даже не ходим по интервюта, по предавания, дори не обичаме да го правим, и въпреки това имаме толкова последователи в социалните мрежи и народът го иска. Може би, защото сме истински. Така бяха и Ъпсурт на времето.

Те ли са вашето вдъхновение?

  • Разбира се! ДА! (очите на Тото светват, той видимо се разпалва) – ние заради тях започнахме, решихме, че трябва да се прави такава музика, такъв рап. И естествено с времето взехме от него, добавихме от себе си и си направихме СкандаУ. И някак си хората казват, че ние носим тяхната легенда. Самите Ъпсурт го казват, че ние сме продължението на тяхната история.

Турне извън България?

  • През март заминаваме за Лондон, ще имаме концерт там. Днес гледах колко американски и английски „ютюбъри“ реагират на новите ни две песни, а това означава, че ще ни гледат безкрайно много хора в мрежата, имам предвид милион!

Какво ти даде и какво ти взе BigBrother?

  • Донякъде едно спокойствие, че си починах два месеца, но и едно напрежение, но всичко е по равно. Видях себе си в различни ситуации, там в един период ми беше добре, в един – зле, просто това е един семпъл на живота, който тече ужасно бързо. Там имам чувството, че остарях с 10 години.

Някои твърдят, че рапърите не могат да пеят… Знам, че трудно се рапира?

  • Върху музика се случват нещата, но техниката при рапа е друга. Има рапъри, които могат да пеят, но почти няма певци, които могат да рапират. Там всичко е въпрос на стотни, изпуснеш ли буквичка, сричка, няма влизане до края на песента. Когато се налага това да го правиш час и половина на сцена, се изисква здрава диафрагма и силни дробове.

Кое идва първо в рапа – текстът, или музиката?

  • Зависи, просто чуваш един инструментал и той започва да ти говори, той ти казва „Аз нося тази емоция“, аз свиря за това. И влизаш в този филм.