Световният шампион в MXGP Тим Гайсер продължава участието си във висшия клас на световния шампионат по мотокрос, като поднови договора си за още две години със заводския отбор на Honda Racing Corporation.

Не е тайна, че Гайсер или GT243 има желание да се състезава в САЩ, но той, заедно с екипа на Гариболди реши да остане в MXGP, където ще се стреми да донесе отново световната титла на Honda с мотоциклета с № 243 – CRF450RW.
Сегашният договор на Гайсер с Honda, който беше подписан през 2015 г., бе продължен до 2020 г. Словенският пилот се присъедини към Honda през сезон 2014 и оттогава изкачването му бе забележително. В първата година завоюва 6 подиума, а след това през 2015 г.  спечели първото си състезание и така започна пътя му към титлата MX2. На следващата година той стана един от четирима пилоти на Honda, спечелили короната в два различни класа в две поредни години.

За сезон 2018 Гайсер ще кара още по-подобрения мотоциклет Honda CRF450RW заедно с Брайън Богер с машина №5 и със съотборника си Калвин Вландерен с №10 с CRF250RW, като всички ще бъдат под тентата на Gariboldi team HRC.

ВИЖТЕ АКТУАЛНАТА НИ ПРОМОЦИЯ НА МОТОЦИКЛЕТИ >>