На международното автомобилно изложение в Шанхай Honda Motor (China) Investment Co., Ltd. (HMCI) – изцяло притежавано от Honda дъщерно дружество в Китай, направи световна премиера на Concept D. Това е модел на новия SUV, кото е в процес на разработка.

Concept D показва посоката на автомобил за масово производство, който сега се разработва изключително за вътрешния пазар на Китай. Крайният продукт ще бъде модел SUV, който ще предлага удоволствие от шофирането и просторно купе. Този автомобил ще бъде снабден с модерни технологии за безопасност, но ще има и други иновации. Базираният на Concept D модел SUV, ще бъде пуснат в продажба от компании Guangqi Honda и Dongfeng Honda, като ще бъде позициониран като новият флагман на Honda в Китай.

Сейджи Кураиши – президент на НМСІ, коментира: „С този Concept D, който е ново  предложение с нова стойност, можем да поставим Honda на лидерско място на пазара на SUV в Китай. Бихме искали да продължим да предлагаме атрактивни продукти, снабдени с нашите напреднали технологии на клиентите в Китай. За да постигнем тази цел, ние ще ускорим локализацията на нашия бизнес в Китай."