• Следващата генерация суперкола NSX е сред най-нетърпеливо очакваните нови автомобили за 2016 г.
  • Honda HR-V спечели наградата на читателите на What Car? за  2015 г.
  • Гласуваненто се откри вчера и ще завърши в петък на 27 ноември. Вотът за NSX можете да пуснете на: www.wcreaderaward.com

 

Суперколата NSX върви по-горещите следи на Honda HR-V, която спечели през 2015 г. наградата на читателите на What Car? Сега успехът на Honda може да продължи за втора поредна година. Подбрани от експертите на What Car? и с вота на читателите бе съставен списък от номинации за Наградата на читателите за 2016 г. за най-нетърпеливо очакваните модели на пазара във Великобритания за следващите 12 месеца.

През следващата година във Великобритания ще пристигне NSX, който е специално създаден, за да донесе „нов спортен опит“ в сектора на суперавтомобилите. В резултат на 3-годишната интензивна инженерингова програма, екипът от инженери и дизайнери на Honda в R&D центъра в Ричмънд, Охайо, NSX предлага класически пропорции, агресивен дизайн отпред и задни светлини, които отдават почит на оригиналния NSX.

В основата на NSX е изцяло нов средно разположен, V6 двигател под 75 градуса, DOHC, с два турбокомпресора, куплиран със специално разработена 9-степенна DCT. Двигателят доставя мощност от 565 к.с. и дава ускорение от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3 сек.

Това е 39-ото издание на Наградата на читателите на What Car? и се провежда заедно с наградите Автомобил на годината. Конкурсът е ценен показател за нагласата за колите, които излизат на пазара през следващата година. Гласуваненто се откри вчера и ще завърши в петък на 27 ноември. Вотът за NSX можете да се пусне на: www.wcreaderaward.com