Следващата генерация Honda NSX, която в САЩ носи името Acura, е избрана за официална pace car(кола на стюардите, осигуряваща безопасност по трасето) на 93-ото издание на планинското изкачване Пайкс Пик в Колорадо, наречено Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb тази неделя. Автомобилът със състезателните цветове и двойно турбо NSX ще води колоната от 140 участници на изкачването с надморска височина от 14 110 фута в планината Колорадо.

Моделът NSX ще преминава по трасето с дължина 12.4 мили и със 156 завоя със своя двигател V6 под 75 градуса, двойно турбо, който е куплиран с 9-степенна скоростна кутия с два съединителя и с моторната система Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD), която осигурява изключителна стаилност при преодоляване на завоите. Кората е специално подготвена за състезанието от Honda R&D Americas, Inc., която играе водеща роля в развитието на NSX. Суперколата ще бъде карана от Сейдж мери – старши мениджър на American Honda Public Relations, който е участвал два пъти на пакс Пик и е автомобилен състезател. Мери спечели първото състезание Pirelli World Challenge B-Spec през 2012 г. и е участвал в още няколко други надпревари в моторните спортове, включително и на Пайкс Пик през 2013 и 2014 г.

В Пайкс Пик Acura ще инсталира 24 камери по трасето, които дза запечатат историческото преминаване на NSX като официален автомобил на състезанието с 360-градусови снимки на автомобила. Феновете ще могат да ги намерят в различните социални мрежи  на Acura – Instagram, Twitter, Facebook, Google+ и YouTube, като изображенията ще бъдат трансформирани в ексклузивно видео, след като NSX се изкачи до върха на планината.

На тези, които могат да присъстват на Пайкс Пик, ще могат да видят NSX в някои прессъстезателни активности, като включително имаше медиен ден и VIP прием в Колорадо Спрингс, а днес има популярният Фен Фест, пак в същия град.