Десетата генерация на Civic, която ще бъде в шоурумовете през 2017 г., спечели първото си отличие във Великобритания в наградите на Auto Express за 2016 г. Автомобилът спечели престижната награда за дизайн, която се дава чрез гласуване на читателите на autoexpress.co.uk. Civic успя да се пребори с 14 конкурента за първото място. Нещо повече, колата спечели повече от 1/5 от целия вот.

Серийната версия на колата ще бъде представена на автосалона в Париж през септември, след като концепцията вече бе показана през март на изложението в Женева. Колата ще се произвежда в завода на Honda в Суиндън, Великобритания (HUM), и ще се изнася на всички световни пазари, включително и в САЩ. Дизайнът на прототипа показа значителна промяна, спрямо предишните версии на европейския модел на Honda, като акцентът е върху провокативния дизайн и динамиката на пътя.

Изцяло новият хечбек Civicще бъде 30 мм по-широк, 20 мм по-нисък и 130 мм по-дълъг от сегашното поколение. Новите по-широки и по големи джанти и гуми дават по-добро чувство за стабилност, докато по-дългото междуосие, късите надвеси и елегантната кабина допълнително допринасят за динамичното усещане в екстериора. Моделът ще включва набор от три възможности за задвижване: 1.0-литров и 1.5-литрови VTEC TURBO бензинови двигатели, както и преработен 1.6-литров i-DTEC дизелов агрегат. Civic ще бъде първият европейски модел, който ще разполага с двата изцяло нови бензинови двигатели.