Honda Aircraft Company обяви, че първият HondaJet тренажор е доставен и се монтира в момента в централата на компанията в Грийнсбъро, Северна Каролина. Симулаторът на пълно движение Level D е разработен в партньорство с FlightSafety International и ще се намира на Центъра за обучение на HondaJet в кампуса на Honda Aircraft.
– Обучението на пилотите е важен фактор за безопасността и ние сме положили значителни усилия и инвестиции в тренировъчни полети за всички наши клиенти – каза председателят и главен изпълнителен директор на Honda Aircraft Company Мишимаса Фуджино. – "Симулаторът за полети на HondaJet ще бъде безценен инструмент за обучение при подготовката на пилотите на най-модерния и лек джет в света. Това е персонализирана програма за обучение, която използва най-новите технологии, за да се придобие опит от реалните ситуации в живота.“

HondaJet и неговата съвременна пилотска кабина, са били предназначени за лесно, интуитивно управление, като същевременно се постига висока степен на безопасност. За да подобри своите най-съвременните системи за безопасност, Honda си партнира с FlightSafety International за разработване на симулатор и тренировъчна програма. Като водеща в света организация и доставчик на летателни симулатори, FlightSafety оперира с най-големия флот от пълни полетни симулатори в света и доставя повече от един милион часа обучение всяка година за пилоти, техници и други авиационни специалисти.

Симулатора за полети на HondaJet е устройство, което използва усъвършенстван софтуер за точно възпроизвеждане на полетите на въздухоплавателното средство. Симулаторът може да предостави пълен набор от сценарии, за да им помогне в подготовката на пилотите да работят безопасно при експлоатация на самолета. Симулаторът е конструиран и сглобен в производственото предприятие FlightSafety в Брокен Ероу, Оклахома, със съдействието на Honda Aircraft. Той ще бъде сертифициран от двете оранизации – Федералната авиационна администрация (FAA) и Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA).