Производството на новото издание на американския Civic започна в британския завод на Honda в Суиндън (HUM). Първите автомобили, предназначени за САЩ, отплаваха по-рано тази седмица, за да пристигнат при американските дилъри на марката през септември. Британският завод на Honda в Суиндън е глобалният производствен център за десетото поколение на хечбека. За целта във фабриката бяха инвестирани около 200 млн. паунда.

Civic е най-продаваният модел на Honda в света и неговото десето поколение е една от най-мащабните разработки, предприемани някога от марката. Версията седан с четири врати дебютира на американския пазар в края на 2015 г. и бе избрана за „Автомобил на годината“ за Северна Америка.

Производството на хечбека за Европа започва в края на 2016 г., а продажбите – от първата четвърт на 2017 г. Заводът в Суиндън ще изнася модела и за други глобални пазари. Той е най-големият производствен центът на Honda в Европа и ключова част от световната мрежа на марката. Над 2,1 милиарда е инвестирала компанията в него от 1989 г. насам.