Фронтменът и вокал на групата Kaiser Chiefs – Рики Уилсън, който е и посланик на Honda Civic Type R, направи обиколка на Технологичния център на McLaren, заедно с пилота от Формула 1 на McLaren Honda Дженсън Бътън, като пробва и симулатора McLaren F1.

Още през юни, пред огромна тълпа от фенове на Honda по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, Дженсън покани Уилсън на посещение в комплекса Уокинг, за да види производството на McLaren на коли от Формула 1 и на обикновени автомобили. Поради ангажиментите и на двамата, замисълът можа да се осъществи едва наскоро, в средата на октомври.

Двамата бяха в отдела за производство на болиди от Формула 1, както и на автомобилите McLaren, видяха въздушния тунел и симулатора за Формула 1, където Рики направи тест. Това е мястото, където Дженсън се подготвя за всяка Гран При като изучава пистите и прави базовите настройки на автомобила за предстоящия уикенд. За Рики това бе бойно кръщение. Той бе с каска и ръкавици в кокпита за няколко супербързи обиколки на Circuit Of The Americas, където този уикенд ще бъде Гран При на САЩ.

Рики Уилсън каза: "Много съм много доволен, че Дженсън ми отстъпи мястото си за известно време в симулатора, в който никой не влиза, освен момчетата от McLaren. Ако става дума за играчки, то те нямат по-голяма или по-добра от тази. Аз се чувствам изключително щастлив да бъда един от малцината, които са го преживели. Мислех, че моят Civic Type R е бърз, но това е съвсем различно. Когато станах посланик на Civic Type R, се почувствах фантастично. Правя някои невероятни неща и посещавам невероятни места, като МТС. Спечелих състезателния си лиценз на Нокхил с шампионът в BTCC за 2015 г. Гордън Шедън, участвах във фестивала на скоростта в Гудууд това лято и видях чудото McLaren Technology Centre. Всеки ден се влюбвам все повече и повече в колата.“

Дженсън Бътън от своя страна каза: „Сега е негов ред да ме покани някъде. Той може да ми даде VIP пропуск за бекстейджа за следващия им голям концерт.“