Honda ще направи следващата крачка в обновяването на европейската си гама автомобили, като по време на автомобилното изложение в Женева ще има световна премиера на прототипа Civic Hatchback.

Civic Hatchback Prototype, както е пълното име на автомобила, ще представи на изложението в Женева визуализирането на външния дизайн на изцяло новия модел хечбек, чийто европейски старт е насрочен за началото на 2017 г. Колата ще се произвежда в завода на Honda във Великобритания (HUM), като от тук ще тръгва към световните пазари, включително и към САЩ.
Друга премиера, но европейска, е Clarity Fuel Cell. Автомобилът с горивни клетки, който ще видим в Женева, бе показан за първи път на моторшоуто в Токио през октомври миналата година. Clarity Fuel Cell е първата серийна кола със задвижване с водородни клетки. Автомобилът има гарантиран пробег от 700 км, което е най-добрият показател в света за този клас автомобили. Нейният уникален външен дизайн и интериор, който предлага достатъчно място за петима възрастни, се показва за първи път в кола с горивни клетки.

След като на автосалона в Детройт бе обявено началото на продажбите на Honda NSX на клиенти в САЩ, от Honda потвърдиха, че първите европейски доставки на клиентите на NSX ще започнат през 2016 г. NSX предлага класически ниски и широки пропорции, с агресивен дизайн отпред и задни светлини, които отдават почит на оригиналния NSX. Новият хибриден суперавтомобил има изцяло нов средно разположен DOHC V6 двигател с два турбокомпресора и специално разработена 9-степенна DCT трансмисия.
Jazz „Keenlight“ Concept е новият концептуален модел на популярния Honda Jazz. Концепцията Keenlight подчертава потенциала за персонализиране на Jazz, като използва елегантни дизайнерски елементи, специални стикери и уникален цвят, наречен "Keenlight".
Знаменитият пътешественик и изцяло нов модел мотоциклет CRF1000L Африка Twin ще бъде на щанда на Honda. Машината е с иновативен и мощен паралелен двуцилиндров двигател, монтиран в леко и пъргаво шаси, готова за истинско приключение, както на- така и извън- пътя, независимо дали се пресича континента или пътувате до работното място.

Пресконференцията на Honda ще бъде в 12:45 CET на 1 март, вторник на щанда на Honda (4250).