Принцът на Монако Алберт II направи една обиколка с изцяло новият Honda Clarity Fuel Cell преди началото на Гран При на Монако във Формула 1. Това стана при откриването на състезанието, преди да прозвучи националният химн на Монако.

Принц Алберт II, придружен от принцеса Шарлийн и представител на ФИА, пилотира Clarity Fuel Cell по пистата с дължина 3,337 км. Задвижваният с водород автомобил Clarity Fuel Cell е особено подходящ избор на превозно средство, тъй като принцът оказва внимание върху екологичността на околната среда. Една от основните цели на фондацията "Принц Алберт II" е да ограничи последиците от изменението на климата и да насърчи възобновяемите енергии.

Новият Clarity Fuel Cell е най-модерният автомобил с горивни клетки в света, който елиминира дизайнерските компромиси, често срещани в алтернативно задвижваните превозни средства. Неговият модерен пакет горивни клетки от 103 кВт е достатъчно компактен, за да бъде монтиран под капака, а не в пода, като така се създава повече пространство в купето. Резултатът е седан с горивни клетки, който за първи път в света е в състояние да осигури комфорт на петма души. Clarity Fuel Cell също така осигурява най-дългия максимален пробег на превозно средство с нулеви емисии – приблизително 650 км.

Honda ще предостави определен брой автомобили Clarity Fuel Cell  в европейски демонстрационни проекти до 2022 г. Така марката ще представи напредъка си в областта на горивните клетки, както и впечатляващото реално представяне на автомобила. Пристигането на Clarity Fuel Cell в Европа е ключова част от "Електрическата визия" на Honda, обявена на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., чиято цел е електрическите двигатели да бъдат в две трети от автомобилите, продавани в Европа до 2025 г.