Honda R&D Co, направлението за научноизледователска и развойна дейност на Honda наскоро обяви, че създава нова R&D лаборатория за иновации в Токио. Новият център ще работи по изследванията и развитието на интелигентни технологии, като ще се фокусира върху сътрудничеството на Honda с външни експерти и други глобални изследователски институти. Honda R&D Innovation Lab, както е пълното име на центъра ще отвори врати през септември 2016 г. 

Хората от персонала на лабораторията за иновации ще работят с партньори от други глобални организации, които акцентират върху технологии, свързани с автоматизирано управление, комуникациите и роботиката. Той също ще работи и като център, в който Honda ще привлича и развива таланти от цял ​​свят за нови изследвания.

Новият център ще бъде новото попълнение на мрежата на Honda Research Institute (HRI). Първо създадена в Токио през 2003 г., новата база допълва тези, които са във Франкфурт, Германия, във Вако, префектура Сайтама в Япония, и  в Силиконовата долина и Кълъмбъс, Охайо в САЩ.