Трети концептуален модел на Honda бе представен на мотоциклетното изложение в Осака. Това е новият фън байк с 400-кубиков паралелен двуцилиндров двигател, наречен Bulldog.

На същото изложение Honda показа още два концепта – SFA 150 и CRF250 Rally.  Bulldog представя „един нов свят на развлечения с мотоциклети" и е разработен с идеята да бъде „любезен туристически партньор“. При този мотор има лек намек за скутера Honda Zoomer, ако погледнем дизайна с двойни фарове, но в основата на мотора е паралелния двуцилидров двигател 400 куб. см, като е използван и в CB400, заедно с 15-инчови джанти, специфичните гуми и голямото багажно пространство.

В прессъобщението на Honda се казва: „Bulldog насърчава един нов свят на развлечения с мотоциклети. Моделът е разработен с идеята за „любезен туристически партньор" и е проектиран така, че да може неговият собственик да отиде отвъд границите на традиционните места за отдих на мотоциклетистите, активно да се наслади на живота на открито. С15-инчовите широки гуми на Bulldog и ниският център на тежестта, заедно с ниската седалка с височина 730 мм, се гарантира стабилност. Неговият уникално здрав, а и очарователен стил, несъмнено носи усмивки по лицата не само на ездачите, но и на хора, които обикновено не се возят на мотоциклети. Четиритактовият редови двуцилиндров 400-кубиков двигател DOHC с течно охлаждане е мощен, но същевременно лесен за контрол, като може да се кара от много хора от града към районите с дива природа. Bulldog е оборудван така, че да бъде подходящ за къмпинг туризма, а отстрани на резервоара има възможност да се монтират аксесоари за багаж, които иначе са акцент на стила на машината.