Шампионатът Pata European Junior Cup (EJC), в който пилотите карат мотоциклети Honda, ще използва новата машина CBR650F за сезон 2015 и продължава успешното си партньорство с основния спонсор Pata.

Марковият шампионат от 8 кръга за млади пилоти на възраст между 14 и 19 години доказа успеха. Той осигурява фантастични изживявания и усъвършенстване на уменията на младите състезатели от цял свят, като това е входящо ниво за Супербайк шампионата на ФИМ. За 2015 г. EJC ще въведе новия Honda CBR650F, който ще бъде представен в Европа този сезон. Тази машина е съвместима с категория A2 и предлага впечатляваща, но напълно управляема мощност, лека работа и достъпни текущи разходи. Honda CBR650F ще предостави на младите състезатели в EJC перфектна подготовка за по-мощните и взискателни мотоциклети от средна категория като Honda CBR600RR, които се използват в европейския Суперщок 600 и световния Суперспорт шампионати на ФИМ.

Пилоти, които са карали в в EJC 2013 вече потвърдиха таланта си с подиум и финал в топ 10 на ултраконкурентния европейски шампионат на ФИМ Суперщок 600, който бе спечелен през 2012 г. от коронования в края на миналата година първенец на WSSМихаел ван дер Марк с Honda.

Като функция от програмата в осемте европейски кръгове на WSBK, състезанията на EJC не само се следват от хиляди фенове по целия свят, но и от пилоти, екипи и мениджъри в падока на световния шампионат на Супербайк. Всички машини на ЕJС CBR650F ще бъдат идентични и напълно подготвени за състезания с регулируемо окачване, олекотени ръкохватки и стъпенки, състезателна изпускателна система и гуми Pirelli Diablo SuperCorsa. Пакетът за влизане в сериите включва собствеността на мотоциклета, транспорт до и от  състезанията, гуми, гориво и инструменти. Пилотът трябва само да се появи с механик или помощник и стартира в надпреварата.