They R here! Първите модели Civic Type R излязоха от завода на Honda в Суиндън.

Стотици хора от персонала, свързан с производството и управлението в европейския завод на Honda в Суиндън, Великобритания, днес празнуваха. Към тях се присединиха и поканените гости, които приветстваха първите произведени модели на дългоочакваните  Civic Type R, които слязоха от поточната линия.
Под празничните фанфари и пищни светлини в производствения център на Honda в Обединеното кралство (HUM), бяха показани първите три модела Type R в червен, бял и син цвят, каквито са цветовете на британския флаг. Сега те ще бъдат в шоурумите на дилърите в цяла Европа.
При откриването на събитието Соичиро Такизава – управляващ директор в HUM, се възползва от възможността да благодари на персонала за тяхната всеотдайна и упорита работа, като сподели гордостта на всички от HUM, когато виждат новия Civic Type R. Церемонията е финал на изминалите няколко положителни месеца за HUM, след като през март бе обявено, че заводът става световен производствен център за флагмана на Honda Civic с пет врати, който ще се изнася и извън Европа – в целия свят. Такизава отрази това постижение в обръщението си към присъстващите. Той говори за познанията и опита на персонала, които се изграждат в завода при производството на Civic в продължение на повече от 20 години. 

Соичиро Такизава коментира: „Новият Civic Type R е модел за Honda, който представя нашия състезателен дух и демонстрира ангажимента ни за иновации и страст. Ние сме изключително горди да бъдем единственият производител на Civic Type R в света. Нашите високи стандарти са ни спечелили тази привилегия и това е доказателство за продължаващата ангажираност на нашите сътрудници."
Обявен като "Състезателен автомобил за пътя", новият Honda Civic Type R е най-екстемният и високоефективен модел, който някога е носил славната емблема "Red H". С високите обороти на изцяло новия двулитров VTEC турбо двигател, модерните нови системи за окачване, функционалността, стила и новия режим +R, автомобилът носи нови стандарти за висока производителност в сегмента на хечбек автомобилите с предно задвижване в Европа. С мощност от 310 к.с. при 6500 об/мин. и въртящ момент от 400 Нм между 2500 до 4500 об/мин., колата развива максимална скорост от 270 км/ч

Новият Honda Civic Type R ще се поризвежда в Европа, само в завода HUM. През март бе обявено, че в HUM ще се произвежда глобалният модел Civic с 5 врати, който ще се продава в целия свят и затова бяха направени инвестиции от 2.2 мирлиарда британски паунда, което потвърждава дългосрочните интереси на Honda към производството на автомобили във Великобритания и в Европа.