Бултрако АД, оторизиран представител на Honda за България, ви уведомява, че публикуваните на официалните сайтове на някои търговци на мотоциклети от японски и други марки изявления, относно невъзможността за регистрация на мотоциклетите с ЕВРО 3 след 1.01.2017 г., са неверни.

 

За съжаление поради некомпетентност или желание за допълнителни продажби те подвеждат клиентите, като предоставят невярна и въвеждаща в заблуда информация. След наша остра реакция съобщението бе подменено с друго, отново невярно, в което се твърди, че мотоциклетите с ЕВРО 3 подлежат на регистрация до 15.12.2016!

 

Бултрако АД в качеството си на член и основател на ААП (бивш СВАБ) ви уведомява, че единственото вярно във въпросните публикации е, че е изготвена Наредба от Министерството на транспорта, и е предадена за подпис от министъра в оставка. Когато бъде подписана, се изчаква за обнародване в Държавен вестник и провеждане на процедура.  Дотогава мотоциклети с ЕВРО 3 могат да бъдат регистрирани без никакви рестрикции.

 

Смятаме, че подобни търговски практики са некоректни и недопустими за европейския пазар.