На мотоциклетното изложение в Осака – Osaka Motorcycle Show, както се очакваше, Honda представи нови модели, концепции и версии на съществуващите. Много от тях вече се продават, а други очакват своя ред да влязат в производство.

Безспорно един от хитовете в Осака бе новият CB1100 в състезателен ретро стил. Това е третият вариант на модела. В края на миналата година Honda показа две нови версии на СВ1100. Тези два нови модела са Concept CB и CB ConceptType II. Първият бе представен още в края на миналата година в Токио, а другият е съвършено нова концепция. Двете машини са с 4-циилиндрови редови двигатели с въздушно охлаждане, с обем 1100 куб. см. Резервоарът е с нова форма е са добавени нови LED светлини. Класическите колела със спици са сменени с по-съвременни 17-инчови лети джанти, а предното окачване е с обърната телескопична вилка Showa. Задните амортисьори са Ohlins, а спирачното усилие е поверено на радиално монтирани спирачни апарати Brembo. Гумите Pirelli също са в стил ретро. 

Стилът също е претърпял частична промяна. Седалката е едноместна и завършва с гърбица в стил кафе рейсър. Къстъм изпускателната система е на фирмата Over Racing и е с титаниеви заглушители. Предният калник, степенките,  предпазителите до тях и филтърната кутия са изработени от карбон.  Така мотоциклетът придобива доста по-спортен вид.  С този мотоциклет Honda иска да покаже, че въпреки популярността си, един модел не е в застой, а търпи развитие. По тази причина CB Concept TypeII вече започна тестване на пистите на Honda. Това означава, че производството на мотоциклета не е толкова далеч.

Другата нова машина на Honda е новата версия на AfricaTwin. Моделът вече има адвенчър пакет. Той беше определен като концептуален, но със сигурност ще влезе в продажба в близките няколко месеца. От Honda не коментират предположението на специалистите, че новият AfricaTwin, показан в Осака, е само първият от цяла поредица машини, базирани на чисто новия AfricaTwin, които ще се появят в следващите години. Промените не са в двигателя, рамата и по-голямата част от пластмасите. Те са си същите, но към тях са добавени масивна алуминиева скара под двигателя, седалката е по-равна, опашката също е нова и върху нея се различава новото лого Adventure Sports. Изпускателната система е с висок ауспух Termignoni. Цветовата схема е заимствана от първото поколение AfricaTwin, с което моторът стана популярен.