Honda гледа оптимистично напред към още една година, в която ще се повят много продукти – нови мотоциклети, автомобили, силови агрегати и др. Ще се честват и две много важни „сребърни“ годишнини.

В областта на автомобилите през 2017 г. ще се пови новият Civic. 10-ата генерация на модела ще бъде произведена в Суиндън и ще се появи в шоурумовете на дилърите през  март в бензиновата си версия, а след това и с дизелов двигател. Освен това през 2017 г. ще бъде представен новият легендарен Civic Type R.

С представянето на последната верския Civic Type R през 2017 г. се навършват 25 години от раждането на емблемата Type R. За първи път тя бе видяна в Япония през 1992 г. на модела NSX, който първоначално трябваше да се появи на пистата, а версиите Type R бяха специално издание за високоефективни продукти, които носеха специалната червена емблема на Honda и шампионатния бял цвят като опция, в знак на почит към първата кола от Формула 1, с която марката постигна победа.
През 2017 г. ще видим отново Гордън „Флаш“ Шедън, който ще започне сезона като трикратен шампион, заедно с дългогодишния си съотборник Мат Нийл в побеждаващия автомобил Civic Type R. За да вземат четвъртата корона тази година, двамата пилоти ще трябва да се борят много здраво до края на шампионата – в Брендс Хеч през октомври.

Заедно с юбилея на Type R, през 2017 г. се отбелязват и 25 години от раждането на друга легенда на Honda – машината, който промени клас суперспорт при мотоциклетите. През 2017 г. и 25-годишнината от раждането на Fireblade. След четвъртвековна традиция, в която всяко поколение на Fireblade е по концепцията за Тотален контрол (Total Control), новият Fireblade е с 14% подобрено съотношение на мощност към тегло, разполага с цялостен пакет с електроника, в която се включва технологията от машината RC2123V-S с технологията от MotoGP. Тимът на Honda в британския супербайк шампионат ще бъде първият с новия Fireblade, който ще видим на пистата Донингтън през април.  След това всички погледи ще бъдат отправени към ТТ на остров Ман през юни, където Fireblade е най-успешният 1000-кубиков мотоциклет в ТТ. Той има 23 победи досега и бе наречен „състезателен мотоциклет за пътя“. Това определение никога не е било по-подходящо.

Заедно с това ще се появят нови каферейсъри през 2017 г. като ще бъдат стартирани продажбите на новите CB1100 EX и CB1100. CB1100 EX излъчва класически стил, с неговите колела със стоманени спици колела и къс ауспух. С по-рязко променена геометрия, по-широки, спортни гуми и по-ниски барове, CB1100RS има стил на ръчно изработен спортен мотор.

Силовата екипировка на Honda също ще получи нови продукти, включително и дългоочакваното двуместно ATV  – Pioneer Side by Side ATV, новият робот косачка Miimo, акумулаторна косачка за трева и нови извънбордови двигатели. Много технически подобрения ще бъдат добавени към широката гама от електрически инструменти, ще има нов малък генератор и др.
Новият Honda Jet също ще се появи в небето на Европа през тази година, тъй като първите клиенти във Великобритания очакват доставките си.