През август моделът може да бъде тестван и в България

Дизеловият Honda Civic i-DTEC идва с ефективна 9-степенна автоматична скоростна кутия. Първите бройки ще бъдат в Българските шоурумове на марката в началото на август.

  • Високоефективният 1,6-литров двигател i-DTEC и 9-степенната скоростна кутия осигуряват конкурентно съотношение между мощност и разход на гориво: 120 к.с. и средно 4.1 л/100 км
  • За първи път са налице комбинация от дизелов двигател и автоматична скоростна кутия в Civic
  • Новият автомобил вече може да бъде поръчан
2018 Civic i-DTEC Diesel

Ефективният и икономичен дизелов модел Honda Civic 1,6-литров i-DTEC вече е наличен с ефективна деветстепенна автоматична трансмисия, способна да постигне впечатляващо ускорение и среден разход на гориво от 4,1 л/100 км. Тази скоростна кутия ще се монтира за всички автомобили – седан с 4 врати и хечбек с 5 врати. За първи път Honda използва комбинация от дизелов двигател и автоматична скоростна кутия на Civic.

С използването на отделните предавки, деветстепенната трансмисия има превъзходна ефективност: много ниското предавателно число на първа предавка осигурява гладко и мощно ускорение, а високото предавателно число при горните степени осигурява ниски обороти на двигателя по време на пътуване, което намалява разхода на гориво и шума. Автомобилът с 1,6-литровия i-DTEC и автоматик предлага както динамично шофиране, така и ефективност, с впечатляващо сред моделите от същия клас съотношение между мощност и потребление.

Двигателят има мощност 120 к.с. (88 кВт) при 4000 об/мин и въртящ момент от 300 Нм при 2000 об/мин. В комбинация с деветстепенната автоматична скоростна кутия, Civic може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 секунди и да достигне максимална скорост от 200 км/ч. Той постига и внушителната икономия, дадена при комбинирания цикъл на ревизирания тест NEDC. Там новият Civic 1.6 i-DTEC Automatic отчита ниски емисии на CO2 от 108 г/км при седана с 4 врати и 109 г/км при хечбека.

Съотношенията на предавателните числа в скоростната кутия означава, че автоматиката осигурява гладко превключване на предавките и усещане за линейно ускорение. В зависимост от скоростта на двигателя и приложението на дросела, трансмисията може да прескочи и предавки за по-бърза реакция. Например при преместване директно от 9-та до 5-та предавка или от 7-та до 4-та предавка, могат да се пропускат една или две степени.

Най-новият 1,6-литров двигател i-DTEC на Honda разполага с ковани стоманени бутала за намаляване на загубите на охлаждане и нивото на триене между буталата и цилиндрите. Така се постига плавно движение на буталото и се удължават характеристиките на износване на двигателя.

Ревизираният турбокомпресор има високоефективен дизайн с променлива геометрия. Неговата работа се контролира от електрониката на автомобила, като се намалява турбо-забавянето и се осигурява оптимална комбинация от мощност при нисък до среден и висок оборотен диапазон. Енергийната загуба от системата е по-ниска, отколкото в предишния i-DTEC, благодарение на новия дизайн на компресора в турбината. Всички тези подобрения допринасят за подобряване на потреблението на гориво в сравнение с предишното поколение i-DTEC.Новият 1.6 i-DTEC на Honda е един от първите двигатели, които ще бъдат официално изпитани чрез Емисиите при реално шофиране (RDE), за да се потвърдят нивата на NOx и емисиите на твърди частици. Дизеловият двигател има нова система за конвертиране на NOx (NSC) с по-висока плътност на обработка, която позволява по-бързо преобразуване и намаляване на емисиите. Филтърът за частици, с тънко сребърно покритие допълнително подобрява ефективността на изгарянето им, като удължава живота на изпускателната тръба, поради по-малката топлина във филтъра.Хечбекът на Civic с 5 врати се произвежда в завода на Honda в Суиндън, Великобритания. Civic 1.6 i-DTEC Automatic ще бъде и в двата варианта – с 4 и 5 врати и може вече да се поръчва при дилърите.

 

ЦЕНИ ОТ 27 990 с ДДС ПО СЛУЧАЙ 70 ГОДИНИ HONDA >>