Honda обнови един от най-продаваните си скутери в Европа – SH300i. Сега машината има по-добро ускорение, подобрена горивна ефективност, по-добра позиция на ревизираното тяло на скутера, пълно LED осветление, плюс подобрена практичност благодарение на Honda SMART Key System. Към това трябва да добавим и стандартния ABS, както и багажното отделение за фулфейс шлем. Преработеният двигател е първият Euro4 на Honda.

Повече от милион скутера SH са продадени в Европа през последните 30 години. Двете букви SH са станали нарицателни за премиум изпълнение, първокласен дизайн, подкрепен от прочутутите качество на изработката и надеждност на Honda. SH300i, със своя компактен, плосък дизайн на пода и 16-инчовите предни и задни колела, носи всички щрихи на SH, а мощнияt двигател доставя максимално добри качества както за градска, така и за извънградска употреба. Сериозни промени машината претърпя за 2015 г. и обединява свежи, съвременни линии с по-добра реакция на двигателя от място и по-голяма икономия на гориво. В същото време подобрената лекота на управление засили статута на машината като съвременна класика.

Новият SH300i се основава на добре доказаната формула SH и разполага с чисто нова стоманена рама с малко по-дълго междуосие. Макар да е запазирл острите си като бръснач линии, SH сега предлага увеличено багажно пространство под седалката, в което може да се побере цялото фулфейс шлем.
Едноцилиндровият двигател вече има репутация на енергичен при всякакво движение и работа с газта. Той е с обем 279 куб. см, с течно охлаждане, захранван от горивната система PGM-FI. При SH300i  агрегатът е с увеличен въртящ момент за моментално ускорение в ниския и среден оборотен диапазон.  Той е силен, готов и добре балансиран, идеален за справяне с натоварения градски трафик, като същевременно дава удоволствие при по-дълги пътувания извън града. Новият мотор на SH300i е първият на Honda с ниски емисии, отговарящ на нормата Euro 4. Агрегатът SOHC с 4-клапана и има диаметър и ход на буталото 72 x 68.5 мм, степен на сгъстяване 10.5:1. Мощността му е 18.5 кВт при 7500 об/мин., а пикът на въртящия момент от 25.5 Нм идва при 5000 об/мин. В същото време разходът на гориво е намален на 8.8% до 33.3 км с 1 литър, което гарантира пробег от 280 км с 9-те литра в резервоара.

Фини промени дават малко по-изправена, неутрална позиция за езда и лесен достъп с краката до земята. Теглото е намалено с 1 кг в сравнение с предходния модел, като сега по-лекият SH300i дава усещане, че е и по-пъргав. Двуканалният ABS сега е стандартен. SH300i има LED осветление отпред и отзад. Добавянето на Honda SMART Key System също повишава удобство за водача и сигурност за самата машина.

SH300i за 2016 г. идва и с нови 6 цвята: Pearl Cool White, Pearl Nightstar Black, Matt Cynos Grey Metallic, Moondust Silver Metallic, Pearl Siena Red,Pearl Pacific Blue.