Днес, във първата си реч като главен изпълнителен директор на Honda Motor Company, Такахиро Хачидо обяви, че новият Civic Type R, който се произвежда във Великобритания, ще бъде предназначен и за клиентите в Япония. Първите бройки автомобили от завода на Honda в Обединеното кралство (HUM), ще бъдат доставени в Япония през есента тази година.

Новината е допълнителен стимул за над 3000 сътрудници, които работят в британския завод. Това изявление последва предишното, с което бяха обявени нови инвестиции от 200 милиона паудна, тъй като HUM става световен производствен център на следващото поколение Civic с 5 врати.

Филип Рос, старши вицепрезидент на Honda Motor Europe, коментира новината: "Ние сме доволни, че европейският Civic Type R ще бъде продаден на клиенти в родината на Honda  – Япония. Клиентите са много развълнувани от появата на този автомобил и ние сме доволни, че ще го произвеждаме тук, в Европа. Експортът на автомобила в Япония само ще увеличи търсенето, което е чудесна новина! "
Първият Civic Type R слезе от производствената линия в HUM миналата седмица и управляващият директор на HUM, г-н Такизава коментира: "Новият Civic Type R е значим модел за Honda, който представлява нашия състезателен дух и демонстрира ангажимента ни за иновации и страст. Ние в HUM сме изключително горди да бъдем единственият производител на Civic Type R в света, което е доказателство за нашите високи стандарти.“