Днес, по време на изложението EICMA в Милано, Honda представи пълната си европейска мотоциклетна гама за 2018 г., сред които пет нови модела и два със значителни подобрения. С новата 125-кубикова машина и съответно с флагмана в гамата 2018 GL1800 Gold Wing Honda стана най-широкообхватният мотоциклетен производител. 

CB1000R, CB300R и CB125R налагат нов стил в категорията „нейкед“

 

CB1000R оглавява триото от нейкед машини с уникалния си дизайн, разработен по темата ‘Neo Sports Café’. Новият стил е съвременен и минималистичен, като смесва спортния облик на „голите“ мотоциклети с вдъхновението от „кафе рейсърите“, и резултатът от това е повече от вдъхновяващ. Това, че всяка негова част сама по себе си е внимателно обмислена от гледна точка на естетиката, по никакъв начин не накърнява техническите достойнства и показателите на CB1000R, дори напротив. Той е с 12 кг по-лек от предишното поколение и е с 15 кВт по-мощен от него, което е равносилно на подобрение от 20% на съотношението между мощност и маса. Многобройните режими на управление с различни комбинации от мощност, моторна спирачка и възможността за избор на степента на чувствителност на тракшън контрола чрез Honda Selectable Torque Control извеждат на нова висота системата Throttle By Wire.

Към този нов дизайн се придържат и две машини, разработени за начинаещи мотоциклетисти. CB300R и CB125R са създадени за да носят наслада от „ездата“ и за това спомагат олекотените им конструкции. Освен това се отличават и с изключителни спецификации като 41-милиметровите USD вилки, регулируемо задно окачване, спирачки с радиални 4-бутални апарати и редица други характеристики, типични по-скоро за далеч по-големи машини като LCD инструментален дисплей, LED светлини и ABS система, базирана на инерционния измервателен блок (IMU).

Подобрената Africa Twin с новата версия Adventure Sports

 

Новата версия Adventure Sports на култовия CRF1000L Africa Twin отбелязва 30-годишнината от излизането на легендата на европейския пазар. Тя преповтаря трицветното изпълнение на оригинала и е още по-подготвена за приключения както на офроуд терени, така и на асфалтирани пътища. Обемът на резервоара за гориво е увеличен с 5,4 литра от този на стандартния CRF1000L Africa Twin, ходовете на окачването са по-дълги, позицията на седалката и клиренсът са по-високи, добавени са отопляеми ръкохватки, изключително широка защитна кора под двигателя и др. Всичко това е само малка част от подобренията, въведени в Africa Twin, като сред тях фигурират и Throttle By Wire управление на двигателя с четири режима, разширени настройки на управлението на въртящия момент и променени фази на всмукване и издухване на клапаните за по-добра реакция в средния диапазон на оборотите.

 

X-ADV още по-подговен за офроуд екшън

 

След като щурмува успешно пазара през 2017 г., отбелязвайки близо 10 000 продажби още през първите осем месеца, мотоциклетът SUV на Honda, съчетал в себе си удобството на скутера с динамиката на „адвенчър“ гамата, е още по-подготвен за офроуд приключения през 2018 г. Добавена е система HSTC за още по-директна смяна на предавките. В гамата влиза и нова версия с мощност 35 кВт, която определено ще зарадва водачите с категория A2.

 

GL1800 Gold Wing пристига в Европа

 

Новият GL1800 Gold Wing отбелязва европейската си премиера на изложението EICMA 2017. Вече 40 години моделът е синоним на на комфорт при продължително пътуване, лукс и качество. Актуалното му издание е с нов по-отчетлив дизайн, по-ниска маса и по-компактен. Внушителният му боксеров 6-цилиндров двигател с 4 клапана на цилиндър е с четири режима на управление, с електронната система за подаване на газта Throttle By Wire, HSTC (степени на чувствителност на тракшън контрола) и системата за потегляне под наклон Hill Start Assist. Новото шаси е с алуминиева двойна тръбна рама.

 

Gold Wing остава единственият в света мотоциклет, предлагащ въздушна възглавница като опция и първият, който стандартно е съвместим с Apple CarPlay. Напълно нова е трансмисията DCT, разработка на Honda от трето поколение със 7 предавки.

 

Еволюция за популярната серия NC продължава

 

През 2018 г. новите NC750X, NC750S и Integra ще бъде достъпни и за притежателите на свидетелство за управление категория A2 благодарение на въвеждането на версии с мощност от 35 кВт. И при трите лимитът на оборотите е вдигнат с 900 пункта до 7500, за да се извлича максимумът от двигателя във високата зона на оборотите. Допълнително NC750X и Integra вече са оборудвани с фирмената система HSTC.

 

Концептуални версии на две малки машини с голяма история

 

Наред с новите модели на щанда си в Милано Honda представя две носталгични концепции – и двете с оригиналната крилата емблема на марката. Прототипът Monkey 125 е оборудван и с LED светлини, Smart Key, USD вилки и дигитални уреди, а концепцията Super Cub 125C е нов прочит на едноименната вечна класика, след като през последния месец продадените от нея за 59-годишната й история бройки достигнаха до историческите 100 млн. единици.