Honda обяви, че ще представи широка гама от концепции, серийни автомобили и мотоциклети по време на 44-то моторшоу в Токио (дни за пресата 28 – 29 октомври, за посетители 30 октомври – 08 ноември 2015 г.).

В Токио Honda ще бъде с най-голямата разгъната застроена площ спрямо останалите марки, като подчертава разнообразието на своята текуща продуктова линия, която се развива нагоре и включва иновативни решения за мобилност, предназначени за подобряване на живота на клиентите на Honda ден за ден. Тази широка гама от модели е обединена от слогана на Honda – The Power of Dreams“ или „Силата на мечтите“. В тази насока, за първи път в света ще бъде показан изцяло новият автомобил с горивни клетки на Honda, временно наречен FCV, изцяло новия хибриден суперавтомобил NSX и редица състезателни машини от много международни серии.

 

Honda FCV

Оригиналните технологии на Honda са направили под името FCV, първият в света сериен модел на горивни клетки. Задвижващите горивни клетки се намират в пространството, където обикновено се заема от двигателя и трансмисията. Освен това разположение на задвижващата система, автомобилът има кабина, побираща петима възрастни, които могат да пътуват комфортно. Новият FCV има пробег от повече от 700 км, като вълнуващото шофиране стана възможно благодарение на усъвършенстване на мотора. Японската спецификация FCV може да действа и като мобилна електроцентрала, благодарение на своя външен инвертор, който може да генерира и да осигури електричество в случай на извънредна ситуация.

 

Нови модели за Япония

След сериозните продажби в Европа, стартирали това лято, новият CivicType R ще направи дебют в Япония на моторшоуто. Автомобилът се произвежда в завода на Honda в Суиндън, Великобритания, а продажбите на Civic Type R ще започнат по-късно тази година.

Honda ще покаже също изцяло новия открит мини автомобил S660. Новият S660, който ще се продава изключително в Япония, е проектиран да достави същото вълнение от шофирането като обикновен спортен автомобил, но в компактен и ефективен пакет.

 

Иновативни модерни концепции

Honda ще покаже и няколко концептуални модела, включително и Honda Project 2&4, задвижван от мотоциклетния двигател RC213V. Този автомобил направи световен дебют по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Създаден, за да достави пълно удоволствие от шофираненето, Honda Project 2 & 4 използва опита на Honda да комбинира свободата на мотоциклета и маневреността на автомобила.
Другите концепции са насочени да се справят с предизвикателствата на мобилността от бъдещето. Това са творенията на Honda – WANDER STAND и WANDER WALKER. И двата модела са предназначени за опознаване на радостта и свободата на мобилността, а WANDER WALKER е специално проектиран, за да маневрира свободно сред пешеходците.
Филип Кросман – изпълнителен директор на Honda UK коментира: „Моторшоуто в Токио е домашно за марката Honda и можем да очакваме да видим някои фантастични продукти на големия щанд. Honda е уникална с това, че произвежда от вентилатор с 25 куб. см с бизнес самолет на стойност $4.5 милиона и тази широка мащабност на нашите продукти ни кара да се открояваме от останалите. Ние имахме фантастична година, в която показахме много нови продукти и с нетърпение очакваме следващата вълна, която ще пристигне в Обединеното кралство и Европа, включително с новите FCV и NSX."