Както се очакваше, Такаки Накагами ще кара за екипа на LCR Honda в клас MotoGP през 2018 г. Японецът идва от клас Moto2 и ще партнира на британеца Кал Кръчлоу. 25-годишният пилот е печелил състезание и  има 12 подиума в средния клас, а сега е готов да се качи и на мотоциклета RC213V във висшия през следващия сезон. За отварянето на второто място в тима на Лучо Чекинело, причината е финансовата и техническа подкрепа на HRC.

Лучо Чекинело, шеф на екипа на LCR Honda казва: "Много сме щастливи да потвърдим, че Такаки Накагами е най-новият член на нашия екип, който ще бъде разширен с хора, които имат огромен опит. Този проект, заедно с текущата ни програма с Кал Кръчлоу ще помогне за изпълнението на нашите спортни амбиции. От името на целия екип на LCR Honda е справедливо да кажем, че всички сме изключително мотивирани да работим с новак като Така, защото от дебюта си като млад пилот, той показа огромен потенциал. От нас и от HRC Такаки ще има възможно най-добрата подкрепа, за да поеме следващото предизвикателство в кариерата си."
Йошишиде Номура, президент на Honda Racing Corporation коментира: „Накагами продължава развитието си през 2018 г. като пилот с договор към HRC. Като използва своите умения и страст към състезанията, той без съмнение ще бъде и пример за пилот на по-младото поколение от Япония и Азия, които ще се стремят да бъдат като него. Вярвам, че мечтите му ще го карат да стане първокласен пилот, който ще впечатли много фенове. "
Такаки Накагами бе доволен: „Откакто бях на 4 години, винаги съм се стремяла да се състезавам с най-добрите в света. Тази възможност стана реална, благодарение на всички мои сътрудници и фенове. Все още има седем състезания в Moto2 състезания, включително Гран При на Япония. Ще се съсредоточа върху тези състезания, като трупам необходимите умения за следващата година. Надявам се, че всички ще продължат да ме подкрепят както досега.“