43 бизнес-самолета е доставила Honda Aircraft през 2017 г. в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Поради непрестанно нарастващото търсене се налага компанията непрекъснато да увеличава производството на летящата Honda и в момента от завода й в Грийнсбъро, Северна Каролина, излизат 5 бройки месечно.

 

След като през 2015 г. HondaJet получи сертификат от Федералната администрация по авиацията (FAA), бизнес-самолетът продължи да се налага като най-перспективният високотехнологичен модел в категорията. След като подобри 13 скоростни рекорда, летателният апарат се сдоби и със световен околосветски сертификат. Honda Aircraft отвори ново дилърство в Гуангджу, Китай, и подписа договор за доставката 16 бизнес-самолета за френската авиокомпания Wijet.

 

„Бихме искали да благодарим на клиентите, избрали HondaJet заради неговите качества, характеристики и отлични показатели, и така моделът ни се наложи като най-доставяния бизнес-самолет в категорията си“, заяви Мичимаса Фуджино, президент на Honda Aircraft.

АВТОМОБИЛИ С ПРОБЕГ >>