Пилотите на Honda спечелиха два подиума в двата класа от световния шампионат по мотокрос за Гран При на Франция. Състезанието бе на трасето във Вилар сю Еко, близо до границата с Швейцария

Пилотът на Team HRC в кралския клас – руснакът Евгений Бобришев спечели две трети места в двата манша и стана втори за състезанието за Гран При на Франция след победителя Ромен Февре. Бобришев, който кара Honda с № 777, каза след финала: „За мен този подиум е като първия в кариерата ми. До него достигнах след  дълъг път на лечение от тежка травма. Целта ми беше да бъда постоянно в състезанита, да повишавам увереността във физическото си състояние след всеки старт. Радвам се за този успех. Посвещавам го на момчетата, които постарадаха при ситуацията в четвътък и се надявам, че скоро ще бъдат добре.“

Преди Франция се случи нещо наистина необичайно. Трима души от обслужващия персонал на Team HRC,  се отровиха с изгорели газове, докато са спали в камиона на отбора. Това е съвсем нормално  при предвижване от състезание на състезание. Не е ясна причината, поради която са се задушили, но те са откарани с хеликоптер в  различни болници в Женева, Лион и Старсбург, където ще ги лекуват с кислород в барокамери.

Съотборникът на Бобришев – Готие Пулен, нямаше особен късмет в състезанието. В първия манш не финишира, а във втория бе 6-и. Полен е 5-и във временното класиране с 252 т., а Бобришев е 6-и след третото си място с 247 т.

В клас MX2 във Франция втори се класира словенецът Тим Гайсер с Honda. Победата спечели световният шампион Джефри Херлингс, който взе и двата манша. Гайсер направи много силен втори манш и се класира след Херлингс.