Honda Motor Co., Ltd. oбяви гамата от серийни модели и концепции, които ще покаже на 44-ото мотор шоу в Токио от 30 октомври до 8 ноември. Като използва глобалния слоган на марката – The Power of Dreams или Силата на мечтите, на щанда на Honda ще бъдат показани много новости, включително и иновативни продукти за мобилност, които са полезни за всекидневието на хората, комбинирани със състезателни машини, които се стремят към превъзходство, производителност и победи.

След експонатите са включени редица иновативни концептуални модели:

Light Weight Super Sports Concept. Мотоциклетът е проектиран с ключовата фраза "силно присъствие". Това е ново поколение концепция на суперспортен модел с впечатляващ външен вид, притежаващ усещане за скорост, получен от дългия си нос и ниска позиция на ездача. Комбинацията от повърхности, които създават чувство на твърдост и здравина, са съчетани с остри ръбове, подчертаващи агресивния вид. Нещо повече, с екстериорните графики в матирано черно с нисък контраст, се подчертава красотата и атрактивния вид на машината.

NEOWING  е безпрецедентно триколесно превозно средство, което предлага усещане за завиване и спортно каране на голям по размер мотоциклет. В същото време реализира отлична стабилност при ниски скорости. Този трайк е оборудван с хибридна система, която комбинира хоризонтално разположен, 4-цилиндров двигател и електрически двигатели за генериране на изобилие от въртящ момент за мощно ускорение. С приемането на оригиналния механизъм на Honda на предното колело, тази концепция предлага нови стойности в напреднал стайлинг, който набляга на механичното очарование на модел на двуколесен мотоциклет.

EV-CubConcept е персонално превозно средство за придвижване на къси разстояния, например до работа, като следва концепцията „Лесен за поддръжка и икономичен мотор", с който Honda стана известна при създаването на първото поколение Super Cub. Поставянето на батерията, която е тежък компонент, на ниска позиция в средата на тялото, позволява лесен монтаж и демонтаж. Освен това лекотата на работа се постига чрез концентрация на маса и намаляване на центъра на тежестта. Като се има предвид лекота на използване в по-широк кръг от среди, самата батерия е направена разглобяема и акумулаторна и може да се зарежда от стандартната мрежа у дома.