Двукратният световен шампион във висшия клас MotoGP (2007 и 2011 г.) – Кейси Стоунър, ще продължи да прави тестове за Honda и през 2015 г.

Стонър се оттегли от пистата в края на 2012 г., но остана като тестов пилот на Honda и прави изпитания за HRC, когато има нужда. Последните тестове, които Кейси направи, бяха на Мотеги през октомври миналата година. Тогава той работи по развитието на новия мотор на Honda за 2015 г. и то с гумите на Michelin, които ще се използват от  2016 г.

Подобна развойна работа ще върши Стоунър и през тази година. Първият му тест ще бъде на малайзийската писта Сепанг от 29 до 31 януари, няколко дни преди първия официален тест на MotoGP, който ще е на същата писта. Втора сесия изпитания ще бъде на същата писта в края на февруари.

Вицепрезидентът на HRC Шуей Накамото сподели, че продължаването на сътрудничеството със Стоунър е прекрасна новина. Тoй каза: „Преди всичко, Честита Нова Година. Много сме доволни в началото на 2015 г. да обявим, че продължаваме сътрудничеството си с Кейси и той остава с нас в семейството на Honda. Информацията, която той ни дава, е много ценна и от HRC сме благодарни да имаме тест пилот, който е в състояние да стигне до лимита на RC213V MotoGP."

От своя страна Стонър сподели: „Нямам търпение да продължа с тестовете, след като имаше дълга пауза. Говорихме много с Накамото сан. Сега се подготвяме за Сепанг, където, за разлика от Мотеги, е горещо и влажно. Така че трябва да вляза във форма!“