Екипът на Repsol Honda официално представи новия си мотоциклет за сезон 2017 в MotoGP – RC213V. Събитието се състоя в Джакарта, Индонезия, непосредствено след първите тестове за сезона, които бяха на пистата Сепанг в Малайзия. Там мотоциклетът бе пробван в трите официални тестови дни от пилотите на отбора, но байкът бе черен, без традиционните си състезателни цветове, а само с логата на основните си спонсори.

Сега на премиерта в Джакарта той бе във вида, в който ще бъде на пистата през новия сезон. Цветовата схема на машината е почти същата като тази през 2016 г. На представянето присъстваха двамата титулярни пилоти – трикратният световен шампион Марк Маркес и Дани Педроса. Беше и целит мениджмънт на отбора.

Според Маркес целта на отбора е отново да се бори за титлите, след като миналата година той успя да спечели тази при пилотите за трети път. Марк заяви, че няма да измени на стратегията, който приложи през 2016 г. Тя беше без излишни рискове и завършване на подиума почти на всяко състезание. Педроса също заяви, че се надява Honda да е отново в битката за короните, като си пожела да няма контузии, за да бъде бърз през цялото време. Той също се надява на добро представяне през новия сезон.