Дани Педроса отложи връщането си в световния шампионат на MotoGP и няма да кара в домашната си Гран При на пистата Херес този уикенд.

Пилотът на Honda не стартира в последните два кръга в САЩ и Аржентина, защото претърпя операция на дясната ръка. Това му е трета хирургическа намеса, след като проблеми повлияха сериозно на представянето му в Катар, където бе първи кръг от шампионата. Педроса провери състоянието си на състезание по Супермото и обясни, че първоначално се е чувствал добре, но „след известно каране усещането не бе 100%”.

Дани казва: „Знам, че ако изкарам цял състезателен уикенд, положението ще се влоши значително. Последното нещо, което ми е нужно сега, е още един сериозен проблем. Смятам обаче, че е най-добре да изчакам още малко, да продължа с рехабилитацията и да се върна на писта в Льо Ман.”

Съотборникът на Педроса в Хонда – Марк Маркес – също е контузен. Двукратният световен шампион претърпя спешна операция на кутрето заради инцидент на дърттрак през миналия уикенд. Той обаче би трябвало да кара на Херес.