Още един горещ и влажен ден в падока по време на тестовете на MotoGP на пистата Сепанг. И в този горещ ден на върха на класирането застана отново световният шампион Марк Маркес с Honda.

При слънчево време и температура над 30 градуса тази сутрин, отборите бързаха да пуснат  пилотите на пистата, преди да се сбъднат прогнозите за буря следобед. Световният шампион  Марк Маркес успя да се справи с проблема в спирачките от вчера в неговата машина Repsol Honda RC213V, като направи време 1:59.844 и отново стана първият пилот, преминал границата от 2 минути за обиколка, сега и на този тест. Така той вдигна доста високо летвата и на другите пилоти им стана трудно да повторят този резултат. Същото се случи и по време на първия тест.

На второ място се класира Хорхе Лоренсо, който постигна 1:59.902 в своята 30-а обиколка, на близо 5 стотни от Маркес. Пилотът на Yamaha се стреми да почувства по-добре байка си във всяка една обиколка и се адаптира към новата скоростна кутия с бърза смяна на предавките на своя YZF-M1. Той стана другият пилот, който слезе под 2 минути за обиколка. Андреа Яноне постигна най-доброто си време с новия си Ducati GP15, като даде с 1,5 сек. по-добро постижение от първия ден и излезе на 3-о място, на 2 десети пред съотборника си Андреа Довициозо.

Другият пилот на Repsol Honda – Дани Педроса не можа да постигне по-добро време, защото търсеше различни настройки на окачването и трябваше да даде повече информация за мотоциклета. Той все пак направи прогрес, като постигна 2:00.275 и се нареди 4-и и бе с 0.3 сек. от времето си в първия ден.

Кал Кръчлоу, който търсеше стабилност при спиране вчера, сега даде със 7 десети по-добро време  и продължи да се адаптира към CWM-LCR Honda RC213V. По-важното е, че британският пилот даде най-доброто си време с нови гуми, като постигна 2:00.509 или 8-о време.