Последните предсезонни тестове в кралския клас започнаха на пистата Лосаил в Катар. Те се правят на осветление, както ще бъде и на състезанието след по-малко от две седмици. Екипът на Repsol Honda работи усилено по развитието на машините си за първия старт.

В първия ден световният шампион Марк Маркес бе трети, след Андреа Яноне и Андреа Довициозо с Ducati. Във втория Марк бе изпреварен само от Довициозо с новия GP15, който изостана на 0,184 сек. Интересното бе, че във втората сесия, първите 14 пилоти в класирането се събраха в една секунда, като сред тях е и най-добре представилия се пилот в клас Open Карел Абрахам, който стана 10-и със своята Honda RC213V-RS.
Във втория ден от изпитанията на пистата Лосаил (дължина 5,4 км), пилотите нямаха проблеми с прахта и пясъка от пустинята по състезателната линия, тъй като активността на тимовете бе по-голяма. Маркес бе първият, който подобри времето от първия ден на Яноне и дълго време оглавяваше класирането, но бе изместен от Довциозо. Марк работеше по настройките на машината на Repsol Honda. Неговият съотборник Дани Педроса бе 6-и, като пробваше нов комплект предни вилки за неговият RC213V.

Кал Кръчлоу още веднъж бе водещият сателитен пилот, като направи впечатляващо представяне със своята CWM LCR Honda и завърши деня 7-и, на 0.717 сек. Той направи най-добрата си обиколка в по-късната част на сесията, тъй като в началото катастрофира. Неговият съотборник Джак Милър успя да подобри времето си с почти половин секунда и стана 21-и, на 1.851. Карел Абрахам подобри времето си от първия ден с повече от секунда и отново бе най-бързият в клас Open, като постигна 1:55.765. Това му отдели 10-о време, на 0.674 сек след Маркес със заводската Honda.