Французинът Алексис Масбу от екипа на SAXOPRINT RTG Honda спечели първата победа от сезон 2015 в клас Moto3 на пистата Лосаил за Гран При на Катар. На подиума му асистираха Енеа Бастианини и Дани Кент, също с машини Honda.

Световният шампионат в клас Moto3 потвърди репутацията си в оспорвана надпревара, като пилотите постоянно си сменяха позициите по време на 18-те обиколки на състезанието. 17 ездачи се бореха за лидерството в челната група на надпреварата. Водачите се сменяха няколко пъти на всяка обиколка, а в състезанието начело бяха Брад Биндер, 15-годишният новак Фабио Куартараро, Дани Кент, Ефрен Васкес, Масбу,  Хорхе Наваро, Николо Антонели, Бастианини и др.

Французинът Масбу, който стартира от първа позиция, определено обича тази писта. Миналата година направи тук най-бързата рекордна обиколка за 2:05,862. Сега най-бързият тур бе за Енеа Бастианини (Gresini Racing Team Moto3), който завърши втори, само на 0.027 сек. Бастианини направи невероятно състезание, защото стартира от 21-а позиция от стартовата решетка. Британецът Дани Кент бе 3-и, на 0.142 сек. от победителя и се отчете с подиум за новия си отбор Leopard Racing. Неговият съотробник Ефрен Васкес бе 4-и . Пети стана съотборникът на Масбу – Джон Макфий. Всички тези пилоти бяха с машини Honda. Още два мотора на марката имаше в топ 10. Исак Винялес от екипа на Husqvarna стана 6-и и бе първият пилот, пробил блокадата на Honda. Седми финишира дебютантът Куартараро с Honda, който бе разочарован от състезанието. Той бе лидер на колоната на предпоследната обиколка, но на правата при влизането в последния тур, бе изпреварена от Кент, Бастианини и Масбу, а след това изгуби още места и шанс да стъпи на подиума. Топ 10 допълниха Николо Антонели, Франческо Баная и Бард Биндер.