Запомнете това име – Кхайрул Идам Пауи. Новакът, който донесе първата победа в Гран при за Малайзия. Той спечели победата на пистата Термас де Рио Ондо в Аржентина в най-малкия клас. Пилотът на Honda Team Asia триумфира в едва третото си състезание с гигантската преднина от 26,170 сек. пред Хорхе Наваро (EstrellaGalicia 0,0) също с Honda и Брад Биндер.

Състезанието в Moto3 бе обявено за мокро. Всички пилоти бяха с мокри гуми, но някои бяха със сликове. Пистата Термас де Рио Ондо е с много висок грип, а това дава възможност на пилотите на грида да изберат гуми в последните секунди. Брад Биндер стартира от първа позиция за първи път в кариерата си. След това обаче лидер стана Романо Фенати, който държеше сравнително сухата ивица на пистата. Той не се задържа дълго начело, защото Кхайрул Идам Пауи се изстреля напред и отвори аванс от повече от половин секунда още на първата обиколка. Лои се промъкна ударно напред с едничката цел докато пистата е мокра да натрупа преднина.  Той доближи Пауи, но малайзиецът се защитаваше умело, въпреки че бе със сликове. Адам Нородин успя да се откъсне от групата на преследвачите си и дръпна с 3 сек. на Андреа Локатели (LeopardRacing), който бе 4-и. Пауи обаче правеше все по-бързи обиколки и трупаше преднина, която стигна до 20 сек.. Зад него се водеше битка между Нородин и Лои, а Наваро успя да ги догони. Нородин падна и 2-и излезе Наваро, а Биндер допълни подиума

Андреа Локатели  постигна най-доброто си класиране – 4-и, пред съотборника си Мир, за който това е също най-добрия резултат. Шести стана Хироки Оно (Honda TeamAsia).