Всички пилоти на Honda в моторните спортове се събраха в Япония за традиционното събитие HRC Thanks Day в края на годината. С това всички изказват своята благодарност на феновете и своите колеги от Honda. Сред тях бяха плотите на Repsol Honda Марк Маркес и Дани Педроса, а също и звездата от Формула 1 и пилот на McLaren Honda Феннандо Алонсо.

По време на HRC Thanks Day се състоя традиционната вечеря на HRC в елитния Tokyo Cerulean Tower Hotel. Заедно с Маркес, Педроса и Алонсо, на вечерята бяха пилотите от отбора на HRC по триал Тони Боу, Такашиса Фуджинами и Хайме Бусто, а също и звездите в мотокроса –  от MXGP Евгений Бобришев и световния шампион в MX2 Тим Гайсер.

Ден по-късно – в събота, всички заминаха за пистата Мотеги, за изяви на трасето. След няколко тестови обиколки, мотоциклетните пилоти направиха тренировки и квалификации за CBR250 Dream Cup, като Маркес бе първи, а Педроса – втори. Марк и Дани караха два класически байка NSR500  – от 1984 г. за Педроса и от 1985 г. за Маркес. Двамата за първи път караха двутактови 500-кубикови машини, а после и кола N-One за състезанието в неделя. Всички след това направиха по няколко обиколки със състезателната кола NSX Concept GT с повече от 650 к.с. мощност. Алонсо също кара мотоциклет и болида на Айртон Сена.

В неделя – третия ден от празника, всички пилоти се представиха пред 18500 зрители. Марк и Дани бяха заедно с Фернандо Алонсо, бившия пилот от Формула 1 Такума Сато, който сега кара в Индикар сериите, Тони Боу, Такашиса Фуджинами, Хайме Бусто, Такуми Такахаши – пилот в супербайк в 8-те часа на Сузука, Хироши Аояма и Косуке Акиоши – тестови пилоти на HRC и 10 пилоти от Super GT series (GT500) – националния шампионат Супер Формула. Денят започна с картинг състезание, последвано от CBR250 Dream Cup race (8 обиколки), където Педроса и маркес стартираха от края на стартовата решетка, а финишираха съответно първи и втори. Те също направиха и състезание N-One Exhibition в 3 тура, като този път Марк бе първи, а дани втори. После направиха демонстрационни обиколки с един NSR500, а после демонстрационни обиколки с техните машини RC213V. Фернандо Алонсо също направи тест на байка RC213V за MotoGP за първи път, а заедно с Маркес отново кара NSX Concept GT. След това двамата си размениха каските.