Уникален начин за превоз на велосипеда ви предлага Civic Tourer. Стойката позволява да качим в багажника и да транспортираме на закрито до два пълноразмерни велосипеда.

Прототипът на системата бе представен първоначално на салона във Франкфурт миналата есен, но наскоро президентът на Honda Motor Europe, Тошиаки Микошиба, възложи на развойно-дизарнеския отдел на марката да превърна концепцията в реалност. Пренасяни в багажника, велосипедите няма да нарушават естествената аеродинамика на автомобила и така този неспецифичен товар няма да се отрази на динамиката и разхода на гориво на и без това икономичния Civic Tourer, който миналата година по този показател постави световен рекорд, признат от GUINNESS.

Алуминиевата релса е монтирана в дъното на багажника, а към нея са прикрепени плъзгащи се скоби. Самата релса е с Т-образна греда, за да се вмести там предната вилка на велосипеда. Задното колело се застопорява върху сгънатата облегалка на задната седалка, а в широките подпори от всеки край на релсата има прорез, за да се подсигури предното.  Освен всичко останало системата е гъвкава и са възможни различни комбинации според броя на пътниците и велосипедите. От октомври тя може да бъде поръчвана като допълнителен аксесоар.