Хуан Бареда с Honda e новият лидер при мотоциклетистите в рали Дакар 2015. Той спечели втория етап от Вила Карлос Пас до Сан Хуан с дължина 625 км, от които преход 107 км и състезателни 518 км (за камионите 331 км). При АТV машините първи е полякът Рафал Соник, при автомобилите Насер Ал Атия, а при камионите Едуард Николаев.

Honda пое контрола на ралито засега, след като на второ място се нареди другият пилот на HRC Пауло Гонсалвеш. Испанецът Хуан Бареда, който на първия етап бе 4-и, във втория предприе щурм и спечели 10-ата си етапна победа в Дакар, като даде сериозна заявка за първото място. Миналата година той бе 7-и, но сега вече дава заявка за сериозен успех. Разбира се, ралито сега започва, но Бареда се справи блестящо с фаворита Марк Кома и с победителя от първия ден Сам Съндреланд, като се възползва от проблемите на двамата пилоти на КТМ. В последните 60 км Кома имаше проблеми с гумите и бе принуден да върне газта, докато Сам Съндерланд се обърка, изгуби пътя и натрупа огромно закъснение, коeто изпари надеждите му за призово класиране. Пауло Гонсалвеш с Honda се укрепи на втора позиция във временното класиране, но изостава на 6:13 мин. от съотборника си. Трети, на 9 минути, е Рубен Фариа, който издържа на напрежението, защото само преди два месеца претърпя операция на счупената си ключица. Той победи Жорди Валдомс с 4 секунди, а на следващите места – 5-и и 6-и са дебютантите Тоби Прайс и Матиас Валкнер.

При четириколките Рафал Соник постигна страхотна скорост в етапа и успя да победи Серхио Лафуенте. Полякът финишира на 3:33 мин. пред победителя от първия етап и има аванс в генералното класиране пред Касале и Лафуенте.