Honda Motor Co., Ltd. обяви, че започва продажбата на Honda Walking Assist Device. Това е помощно устройство за рехабилитация и помощ за ходене. То ще се предоставя на болници и рехабилитационните центрове в цяла Япония. Продажбата стартира от началото на ноември 2015 г.

Honda разработва и изследва Walking Assist Device от 1999 г. Това устройство  е подкрепено от задълбочени изследвания на човешкото ходене. Тези изследвания, събрани от Honda, са използвани и за развитието на хуманоидния робот ASIMO.

Със съдействието на около 50 болници и други центрове в Япония, ограничен брой  на Walking Assist Device вече са използвани, като тази употреба е дала възможност на Honda за оптимизиране на функциите на устройството.
Honda започва продажбата на Walking Assist Device, за да го направи достъпен за повече болници и съоръжения в цяла Япония.

Walking Assist Device разполага с функция, която спомага потребителят за постигане на ефективно ходене, базирано на модела на обърнатото махало, който е теория на ходенето на два крака. Устройството е проектирано така, че да се използва при терапия или обучение за ходене, под ръководството на лекар или терапевт.