Honda UK постави световен рекорд за книгата на Гинес за най-голямата мозайка (лого) с топки за ръгби.

За създаването на мозайката бяха използвани общо 2030 топки за ръгби с размер 5. От тях 813 червени топки за привържениците и 1217 бели топки за тренировка. Топките са доставени от Gilbert, официалният доставчик на Англия за ръгби.

Мозайката покриваше площ от 104,6 кв.м на световноизвестния стадион Туикенхам – дом на отбора на Англия по ръгби.

Рекордната мозайка с логото на Honda беше подложена на строги проверки на качеството, за да се гарантира, че отговаря на правилата на световните рекорди на Гинес. Световните рекорди изискват документални доказателства, включително видео, фотография, доклад на инспектор и доклади на независими свидетели.

 

По-рано тази година Honda обяви многогодишен договор с Английския ръгби футболен съюз. Логото на Honda вече е на екипите за игра и обучение за играчи под 18 и под 20 години в Англия, което е една от няколкото нови инициативи.

Honda също поема ангажимент към масовите игри. Рекордните топки за ръгби, използвани за формиране на мозайката, ще бъдат дарени на ръгби клубове и общини в Обединеното кралство.

Ръководителят на отдела за развитие на клиентската мрежа на Honda  в Обединеното кралство Майкъл Дойл, каза: „Инициативата е ключова за нашата цел за укрепване на връзките с местните общностни групи. Най-малко 60 масови ръгби клуба ще се възползват от достъп до по-висококачествено спортно оборудване.”

Рекордните топки за ръгби ще бъдат разпространявани от местните дилъри на Honda.

Жан-Марк Стренг, управляващ директор на Honda UK, добави: „Радваме се, че поставихме ново постижение в световните рекорди на Гинес в дома на английското ръгби. Това беше възможност да потвърдим нашия ангажимент към играта на един от най-емблематичните стадиони в световния спорт, като същевременно влезем в книгите с рекорди.

„Силата на мечтите“ е лозунгът на Honda. Да можем да изненадаме клиентите и колегите си с подобна дейност е невероятно. Това е нетрадиционно, но също така е невероятна възможност, защото толкова много местни клубове ще се възползват от това. Спортът и общините са важни за нас и с нетърпение очакваме да продължим да се стремим и към двете.“