Британското подразделение на Honda отново ще участва в в летния CarFest за 2016 г. Сега обаче присъствието ще бъде много по-голямо, в сравнение с предишни години. Honda ще спонсорира централната сцена с колите си, които ще са под светлините на прожекторите, заедно с музикантите.

Инициативата за благотворителност на BBC за събирането на средства за Деца в нужда (Children In Need) е семейно ориентирана. Събитието е с изложение на бързи и екзотични автомобили, посещение на знаменитости сред гостите и жива музика на едни от най-известните изпълнители. Всичко това ще бъде под ръководството на известния радиоводещ от Radio 2 Крис Евънс.

CarFest North е този уикенд – 29-31 юли в Болсуорт Касъл, Чесшиър, а CarFest South ще бъде в дома на бившия световен шампион от Формула 1 Джоди Шектер в Лавърсток Парк Фарм в Хемпшиър на 26-28 август.

По време на феста ще дебютира и невероятният Honda NSX, веднага след неговата медийна премиера в Португалия. Там колата бе представена от пилотите във Формула 1 Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо, а също и от Щофел Вандорн, който коментира представящото видео с: „Искам една такава кола в гаража ми!“

Мениджърът за събитията на Honda (UK) Хелън Търнър каза: „Ние сме щастливи да дадем нашата подкрепа за такава голяма благотворителна кауза. Това е семейно събитие и ние сме фокусирани върху семейния бизнес. Ще се радваме да видим как посетителите на CarFest се забавляват и могат да участват в нашите продуктови представяния. Ще представим тази година и един моден аксесоар слънчеви очила Honda.“

Освен NSX, на посетителите на събитието ще видят пълната гама от превозни средства, подходящи за всяко семейство, включително спящия лъв Type R,  предизвикателството на CR-V, невероятният HR-V и Jazz Macarena, който бе показан на Фестивала на скоростта в Гудууд в края на юни.

Феновета на две колела ще могат да отпразнуват 30-годишнината от първата от 4-те поредни победи в Париж –Дакар, като Honda ще представи новата версия на легендарния приключенски байк Africa Twin. За да илюстрира активността на Honda в спорта, до  Africa Twin ще бъде показан екзотичният мотоциклет от MotoGP за пътя – RC213V-S.

Децата под 11 години, ще могат да участват в програмата My First Licence (Първит ми лиценз) с тестове на минибайкове, като така младите ездачи ще бдат въведени в света на мотоциклетизма. Те ще могат да карат 50-кубиковия мотор с ограничител Honda CRF50, като безопасността е осигурена и контролирана със специални каски и наколенки. Всеки, пробвал се в изпитанията, ще получи лично свидетелство. Ще има и каране на ATV с Honda TRX90 за по-големите – от 12 до 15 години, докато тийнейджърите над 16 г. ще могат да карат пълноразмерни TRX420.