Токио, Япония, 15 септември, 2017 г. – Honda и Scuderia Toro Rosso днес обявиха, че двете страни са постигнали споразумение за доставка на силови агрегати през сезон 2018 на световния шампионат във Формула 1.  Съгласно него Honda ще снабдява с двигатели екипа на Toro Rosso.

Такахиро Хачиго, президент и изпълнителен директор на Honda Motor Co., Ltd.:

„Toro Rosso е опитен отбор с младежка енергия, дълга история и обещаващо бъдеще. Всеки в Honda желае да работи с Toro Rosso и ние сме въодушевени да започнем тази нова глава с тях във Формула 1. Бих искал да изразя нашата благодарност към Liberty Media и ФИА за тяхното сътрудничество за реализацията на това партньорство. Honda и Toro Rosso ще работят като един отбор, за да постигнат успешно бъдеще заедно. Оценяваме подкрепата на нашите фенове, откакто се впуснахме в това начинание“.

Франц Тост, шеф на Scuderia Toro Rosso:

„Всеки в отбора ни иска да работи с Honda. Още във времето, когато нейният основател Соичиро Хонда се включи в спорта с мотоциклетите си, състезанията винаги са били част от духа на компанията. Това е изключително вълнуващо предизвикателство и вярвам, че и двете страни ще спечелят много от това партньорство. Honda има дълга история във Формула 1, започнала от 1964 г., когато за първи път участва със собствен отбор, а като доставчик на двигатели има пет световни шампионски титли при пилотите и шест при конструкторите. Това безценно наследство, наред с пълната вяра, която имаме в умението на Honda да успява, ме карат да вярвам, че ще постигнем плодотворно бъдеще заедно“.