Веднага след официалното представяне на Honda RC213V-S миналия уикенд в Гран При на Каталуня, Honda обяви следващото участие на мотоциклета с технологии от MotoGP, но предназначен за пътя. Той ще бъде показан на Фестивала на скоростта в Гудууд от 26 до 28 юни.

RC213V-S ще се появи на невероятното планинско трасе в Гудууд, Великобритания във всеки от трите дни, каран от пилоти на Honda в шампионатите ТТ на шосе, супербайк и MotoGP. Фестивалът в Гудууд се организира за първи път през 1993 г. и всяка година събира над 150000 фена на класическите и модерните возила на две и четири колела в моторните спортове. Посетителите виждат стотици уникални дву- и четири- колесни състезателни машини, които се изкачват по трасето на хълма Гудууд, а след това могат да се видят отблизо в падока на трасето.

Гудууд е идеалното място, за да бъде показан новият MotoGP за пътя – RC213V-S, за да могат хиляди фенове на мотоспорта да видят отблизо тази новаторска машина. Мотоциклетът RC213V-S ще бъде в добра компания, защото наред с него, ще бъдат показани и карани и други мотоциклети Honda. Сред тях ще бъде и машината NSR500, с която Фреди Спенсър спечели две поредни световни титли – 1984 и 1985 г.