Honda представи ограничена серия на мотоциклета CBR 250 RR. Той е пуснат от индонезийското подразделение на марката PT Astra Honda Motor (AHM) и носи името Honda CBR250RR Special Edition.

Тематиката на оформяне и оцветяване на корпуса на мотоциклета носи името „Изкуството Кабуки“ (Art of Kabuki). Амортисьорите са черни, рамата – червена, цветовете на джантите са асиметрични – отпред черни с червена ивица, отзад са бели, а също и бяла е задната част, върху която е седалката за пътника. Освен това на мотоциклета е нарисуван контур на картата на Индонезия.

Моторът е пуснат в чест на първата годишнина от световната премиера на CBR 250 RR, който въплътява философията Total Control на Honda. Маркетинг директорът на AHM Томас Виджайя казва: „Световната премиера на Honda CBR250RR бе очаквана с нетърпение от любителите на спортни машини. Мотоциклетът преобърна пазара на 250-кубиковите Суперспорт. Ние сме оптимисти за перспективите на това уникално издание на мотора. Ние сме подготвили 100 броя от новия CBR250RR Special Edition и те вече са при дилърите.“

ПРОМОЦИИ НА МОТОЦИКЛЕТИ

Мощността на двигателя на CBR250RR Special Edition е 38,7 к.с. при 12 500 об./мин., а максималният въртящ момент – 23,3 Нм при 11 000 об./мин. Мотоциклетът излезе на пазара преди година със специално разработен за него двигател 4-тактов 4-клапанов от типа straight-twin с течно охлаждане. CBR250RR е най-лекият в своя клас и тежи само 165 кг в стандартно изпълнение и 168 кг във версията с ABS. Максималната скорост на машината е 170 км/ч.

Новата версия Honda CBR 250 RR Special Edition, The Art of Kabuki се предлага в Индонезия за 4000 евро без ABS и за 4450 евро с ABS. Има и специално изпълнение Repsol Edition за 4550 евро, което е реплика на състезателната машина от MotoGP.