Honda Motor Europe представи новия скутер SH300i за 2015 г. Това е върхът на гамата SH на Honda и сега получава много подобрения, като реакция на двигателя, товарен капацитет, комфорт и икономичност. Всичко това е вградено в ново, по предизвикателно тяло.

Повече от милион скутери SH са продадени в Европа през последните 30 години и буквите SH са синоним на първокласно изпълнение и качество, заедно с надеждността на Honda. SH300i със своята компактност, плосък под, впечатляващ дизайн, 16-инчови предни и задни колела, носи всички белези на SH, който предлага максимална производителност в града и на магистрала.

Новият SH300i се основава на доказана формула и има нова стоманена рамка с малко по-дълго междуосие – 1438 мм, което отваря по-голямо товарно пространство под седалката, където може да се събере фулфейс каска. Леките промени по геометрията създават възможност за по-изправено положение на езда, а също оптимално съчетание на видимост и лесен достъп до земята от седалката с височина 805 мм.

С отлично представяне във всички режими и много податлив при подаване на газ, едноцилиндровият двигателят на SH300i с обем 279 куб. см, течно охлаждане и 4 клапана показва мощ и удобство едновременно. Сега, заедно със системата за впръскване на гориво PGM-FI, агрегатът е с настройки да дава по-добър въртящ момент и ускорение в ниските и средните обороти. Той е толкова силен и добре балансиран, че е идеален за работа в агресивния градски трафик, а същевременно доставя удоволствие при дълги пътувания извън града. За 2015 г.  икономията на гориво е подобрена значително, благодарение на технологията с ниско триене и лагерите, която са използвани. Двигателят с ниски емисии е първият на Honda, който отговаря на стандарта Euro 4.

Новата линия на SH300i дава сила и целенасоченост. Тази машина е първата от гамата SH, която влиза в премиум скутерите на Honda с новите предни и задни LED светлини, които дават нов стил и привлекателност. Добавянето на интелигентен ключ или Smart Key, също повишава удобството и сигурността. Той може да се задейства, когато ездачът е на два метра от машината.

Отпред 35-милиметровата телескопична вилка дава еластичност и качество при каране и точен контрол. Това е съчетано с регулируемите двойни задни амортисьори и алуминиевия шарнир. Теглото на скутера е 169 кг с течностите, което е с 1 кг по-малко от предишния модел. Това допринася  в SH300i за лека работа и пъргавина. Двуканалният ABS сега е стандарт за предните и задните дискови спирачки. 

Гамата от оригинални асесоари Genuine Honda дава възможност на собствениците на SH300i да оборудват своята машина за дълги пътешествия или до работното място сами или с партньор с 35-литров куфар в цвета на скутера, отопляеми дръжки, предно стъкло и дефлектори.

SH300i се предлага в 6 цвята: Pearl Cool White, Pearl Nightstar Black, Matt Cynos Grey Metallic, Moondust Silver Metallic, Pearl Siena Red и Pearl Pacific Blue.