Honda направи редица промени и обнови мотоциклетите си от моделите CB650F и CBR650F за 2018 г. Новите версии на нейкида и спортиста се задвижват със средно обемни компактни редови четирицилиндрови двигатели от 649 куб. см. Настройката им е такава, че дава добър старт от място, като агрегатът е много по-ефективен в диапазона на средните обороти.

Окачването е с нова вилка Showa Dual Bend Valve и регулиращ се заден амортисьор. Предният спирачен диск е 320 мм с апарати Nissin, като спирачната система е с фирмената ABS на Honda.

Във версията CBR650F, настройките на двигателя са такива, че мотоциклетът се възприема като много мощен четирицилиндров спортен байк, който е удобен за ползване от широк кръг хора, както всеки ден, така и за дълги пътувания. Двигателят е с малко по-висока мощност – 91 к.с. при 11 000 об/мин., благодарение на новата система за впръскване, а въртящият момент е 64 Нм при 8000 об./мин. Предишният модел бе съответно с 87 к.с. и 63 Нм. Променени са и предавателните числа за по-добро ускорение. Главната светлина вече е от светодиоди. Машината е с два базови цвята – червен Millenium Red и черен Matte Gunpowder Black Metallic. Резервоарът събира 17,3 л, теглото е 213 кг, вместо 211 кг, а височината на седалката е същата – 810 мм.