Honda представи днес регистрационни табели за автомобили с емотикони на регистрационните табели за клиентите във Великобритания. Емотикони са пиктограми, изразяващи определена човешка емоция и се използват предимно за общуване в интернет). Марката публикува снимки на първия в света емотикони-регистрационен номер, който е монтиран на състезателната кола за пътя Honda CivicType R.

Плановете на Honda за въвеждане на регистрационни  номера с емотикони са в отговор на търсенето на по-младите клиенти във Великобритания и първоначалните разговори с Агенцията по лицензи за водачи и автомобили вече са проведени, като се планира от началото на 2017 г. да се въведат новите номера.   

В изследване, проведено с потребителите в Обединеното кралство по-рано тази година, 96% от анкетираните на възраст под 30 години посочват, че предпочитат емотикони, вместо традиционната табела за регистрация на колата. 97% от анкетираните признават, че сега използват емотикони, като основен начин на изразяване на своята емоция или идея в текстове и за бързи съобщения.Honda обяви своят план с пускането на табела с емотикони, включително изображението Hinomaru – „слънчевият диск“, символизиращ изгряващото слънце, който е на японския национален флаг. Така се символизират корените на марката, като японски производител на автомобили, червената кола и първите нейни ключове.