Honda Motor Co., Ltd. обяви, че световната продукция на мотоциклети от серията Honda Super Cub е достигнала 100 милиона броя. По този повод бе организирана специална тържествена церемония с участието на президента и главен изпълнителен директор Такахиро Хачиго в завода Кумамото в Япония, където Super Cub се произвежда.

Масовото производство на първото поколение Super Cub C100 започна през август 1958 г. в завода Ямато, северно от Токио. Непосредственият успех на продажбите му се дължи на редица характеристики: здравина, надеждност и ефективността на високопроизводителния четиритактов двигател с работен обем  от 50 куб. см. ( от в епохата на двутактовите двигатели), уникалният му дизайн, ниско свалената рама, центробежен съединител, който не изисква използване на ръкохватка на съединителя, отличен баланс,  и щит, предпазващ краката на водача.
За изминалите 60 години са извършени редица подобрения, но основната концепция остава непроменена след въвеждането на първото поколение Super Cub: уникален стил и класически дизайн. Съвсем естествено през 2014 г. Super Cub стана първото превозно средство, което получи триизмерна регистрация на търговска марка в Япония. Сега Honda произвежда мотоциклети от серията Super Cub в 16 завода в 15 страни по света. Той се продава и се радва на клиенти в повече от 160 страни.
Такахиро Хачиго – президент и главен изпълнителен директор на Honda Motor Co., Ltd. присъства на церемонията и коментира: „Honda Super Cub, създаден в Япония, олицетворява страстта на Honda да обслужва хората по цял свят с радостта от разширяване на техния жизнен потенциал, като се стреми към безкомпромисно развитие на продуктите, което поставя клиентите на първо място. В резултат на това серията Super Cub отдавна се радва на клиенти от цял ​​свят и успя да достигне 100-милионния си мотоциклет в световното производство. Honda ще продължи да бъде на преден план в променящите се времена и ще се стреми да предлага продукти, които надхвърлят очакванията на нашите клиенти."

Ключовите дати на серията Honda Super Cub

1958 г. Започват продажбите на Super Cub C100. Двигателят е четиритактов, с въздушно охлаждане, едноцилиндров,  49 куб. см OHV с мощност 4,5 к.с.

1959 г. Започва износ за САЩ.

1961 г. Световното производство на серията Super Cub достига бройката 1 милион. Първото производство извън Япония, базирано на мрежа за компоненти, започва в Тайван.

1964 г. Започват продажбите на Super Cub C65 с първия OHC двигател

1966 г. Започват продажбите на Super Cub C50 с двигател OHC.

1967 г. Световното производство на серията Super Cub достига 5 милиона броя

1974 г. Глобалното производство на Super Cub превишава 10 милиона

1983 г. Започват продажбите на Super Cub 50 Super Custom. При средна скорост от 30 км/ч изминава 180 км с 1 л

1988 г. Започват продажби на Press Cub 

1992 г. Продажбите на Super Cub по света достигат 20 милиона броя.

1997 г. Започва продажба на Little Cub .

2005 г. Произведените по цял свят Super Cub достигат 50 милиона броя.

2007 г. Електронната система за впръскване на гориво PGM-FI на Honda е монтирана на Super Cub 50, Press Cub 50 и Little Cub.

2008 г. През април глобалното производство на Super Cub достига 60 милиона. Празнува се 50-годишнината от стартирането на продажбите на Super Cub.

2009 г. Започват продажбите на  Super Cub 110 и Super Cub 110 Pro.

2013 г. Започват продажби на Cross Cub.

2014 г. Формата на Super Cub става първото превозно средство, получило триизмерна регистрация на търговска марка в Япония. Honda отбелязва глобално производство на 300 милиона мотоциклета по цял свят.