Honda подписа нов двугодишен договор и остава в сериите IndyCar като доставчик на двигатели до края на 2017 г. Споразумението е с опция за удължаване с още 3 години.

Японският производител участва в американските серии като доставчик на двигатели от 2003 г. и новият договор означава, че Honda остава единствен конкурент на Chevrolet в шампионата. След това може да остане в IndyCar чак до 2020 г.

Марк Майлс, шеф на Hulman & Company, компанията собственик на IndyCar и на Indianapolis Motor Speedway, каза:  „Ние сме благодарни за дългото партньорство на Honda с IndyCar през последните 13 години. Състезанията на писта са част от ДНК-то на Honda и продължаване на инвестициите на компанията в IndyCar – технически като част от конкуренцията на пистата, но също така и със спонсориране на събития. Това е от основно значение за успеха и продължителния растеж на нашия спорт."

Миналата година шампион стана Скот Диксън с кола на Chip Ganassi Racing и двигател на Chevrolet. Моторите на Honda спечелиха 6 победи в IndyCar през 2015 г.