Honda Civic и Honda Jazz продължават да доказват своите качества в едно от най-търсените отличия в автомобилната индустрия – наградите на британското издание What Car?

Honda спечели титлата „Малка кола на годината“ с Jazz и Семеен автомобил на годината със Civic за 2023-а. Honda беше много близо до хеттрик, тъй като изцяло новият Civic Type R също беше в листата за наградата „Горещ хеч на годината“.

За да има право на награди от What Car?, един автомобил трябва да бъде тестван заедно със своите съперници, както по пътищата на Обединеното кралство, така и на специалната тестова писта на What Car?

Побеждавайки конкуренцията от някои големи имена, Honda Jazz е малък автомобил с големи функции, включително удобни седалки против умора, голям товарен капацитет до 1205 литра, с „магически седалки“ (magic seats) и информационно-развлекателна система с интеграция на смартфон чрез както Apple CarPlay, така и Android Auto.

Стив Хънтингфорд, редактор в What Car? коментира: „Формата на mini-MPV на Jazz му придава един от най-просторните интериори на малък автомобил. Невероятно гъвкавите задни седалки само добавят плюсове към неговата практичност. Позицията на водача е друга силна страна, благодарение на повдигнатата седалка и тънките колони на предното стъкло. А хибридната технология на автомобила съчетава впечатляващата икономия на гориво в реалния свят с динамична производителност.“

11-то поколение Civic, което Honda пусна на пазара миналата година, е фаворит за семеен автомобил със своето пълно хибридно представяне и динамично задвижване.

Стив Хънтингфорд добави: „Civic изпъква сред всичките си конкуренти на семейни автомобили, не на последно място благодарение на ниските си експлоатационни разходи, безпроблемното представяне и интелигентния интериор. Този интериор също е един от най-просторните в класа и включва някои от най-удобните за потребителя функции. Civic е страхотен за шофиране, защото управлението му е прецизно, а окачването успява да съчетае строгия контрол върху каросерията със стабилно возене.“

Ребека Адамсън, ръководител на автомобилния отдел в Honda UK, коментира: „Да започнеш 2023 г. с две спечелени награди е страхотно постижение за Honda и да получиш признание на 2023 What Car? Наградите са фантастичен знак. И двата модела са ключови за нашата марка, като Honda Jazz е нашият най-продаван модел, а Civic вече пристигна със своето 11-то поколение – очаквам с нетърпение успехът да продължи.“